İçeriğe geç

Hırbo Kelimesi Ne Anlama Gelir

Hırbo Kürtçe ne demek?

hirbo – İngilizce sözlük. “Kaba, görgüsüz kişi” anlamına gelen Kürtçe (Kurmanci) xirbo kelimesiyle akrabadır.

Hurbo ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: hirbo.

Hırlı olmak ne demek?

Hır kelimesi kavga ve tartışma anlamına gelir. Bu kelime “yaygara koparmak” ifadesinde ve “hırgür” kelimesinde de kullanılır. Öfkelenmek, birini rahatsız etmek; hghgur gürültü anlamına gelir.

Alık mısın ne demek?

Aptal kelimesinin anlamı; düzgün düşünemeyen, unutkan, aptal, aklını iyi kullanamayan, düşüncesiz, saf, akılsız, dilsiz, dağınık ve düzensiz gibi anlamlara gelmektedir.

Hırto ne anlama gelir?

20. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren halk arasında yaygın olarak kullanılan “hirt” kelimesinin kökeni bilinmemektedir. Kaba, görgüsüz ve cahil insanlara çoban denir. Aynı kelime, söyledikleri her şeye kolayca inanan saf ve aptal insanlar için de kullanılır.

Hu huuu ne demek?

Kur’an-ı Kerim’in yüz on ikinci suresi. Tasavvufta, her şeyin Allah’tan geldiğini ve insanların değil yaratıkların var olduğunu bilme anlamına gelen Salik hali anlamına gelen bir terim.

Hoobae ne demek?

Hoobae (후배) junior anlamına gelir. K-pop’ta, şarkıyı söyleyen kişiden sonra çıkış yapan kişileri ifade eder, daha genç olsalar bile. 16 Aralık 2019Hoobae (후배) “younger” anlamına gelir. K-pop’ta, şarkıyı söyleyen kişiden sonra çıkış yapan kişileri ifade eder, daha genç olsalar bile.

Bir husus nedir?

Kelimenin kökeni: Huhusiyet kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Husûs” kelimesinden türemiştir ve “özgünlük, benzersizlik, özel nitelik” anlamına gelir.

Hırs neden kötüdür?

Aşırı hırs, itibara ve ilişkilere zarar verir ve feci başarısızlıklara yol açabilir. Öte yandan, çok az hırs, kişiyi tembel ve motivasyonsuz gösterebilir. Ayrıca, vasat performansa, can sıkıntısına ve kasvetli bir anlamsızlık hissine yol açabilir. Başka bir deyişle, hırs eksikliği kötüdür.

Hırıflamak ne demek?

Yörede “yüzü sarartan, soluklaştıran ve insanı güçsüzleştiren bir hastalık türü” anlamına gelir. Türkçe sözlükte hıflamaḲ kelimesi için “hipotansiyon” açıklaması vardır (TS, 2005, s. 894). Derleme Sözlüğü’nde ise “sızlanma”, “bunama” olarak tanımlanmıştır (DS, 2019, s. 2370).

Hırşit ne demek?

Hurşit, güneş ve ay anlamına gelen “Hur” ve insan anlamına gelen “Şit” kelimelerinin birleşiminden oluşan Farsça kökenli bir isimdir. Bu nedenle Hurşit, “güneş kadar parlak ve ışıltılı insan” anlamına gelir.

Şıllık ne demek?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçede “yaş” (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökülen karışıma ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Dölek dur ne demek?

Dolek: Dur. Avucunu yırtacağım: Yanaklarını yırtacağım. At gibi kişne: Olduğun yerde kal.

Şapşal ne demek?

aptal, aptal, aptal, aptal, aptal s.

Hırıl ne demek?

Hırıltı, kişinin daralmış hava yollarından nefes alması sırasında oluşan yüksek perdeli, ıslık veya gıcırtılı bir sestir.

Hırlık ne demek?

Hırsızlık, yazılı yasa veya toplumsal meşruiyet düzeyinde bir şahsa ait olmayan taşınabilir malların izinsiz bulundurulması, kullanılması veya sömürülmesidir. Tüm dinlerin yasakladığı bir eylemdir.

Hırça ne demek?

Geminizin güvenliği için olmazsa olmaz bir ekipman. Hırça Eyebolt, gemilerde çapa zincirinin yönetimi ve güvenliği için önemli bir ekipmandır. Geminin zincir bölümünün dışına kaynakla monte edilen Hırça Eyebolt, çapa zincirinin ucunu güvenli bir şekilde bağlamak için kullanılır.

Hırdı ne demek?

Elindekiyle yetinmeyi, azla yetinmeyi ifade eden ahlaki bir terim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ofise Gelen Escort