İçeriğe geç

Devlet Memuru Izinsiz Şehir Dışına Çıkabilir Mi

Memurlar şehir dışına izinsiz çıkabilir mi?

657 sayılı Kanunun 125. maddesinde; ikametgah il sınırlarını izinsiz terk eden memurlara aylıklarından kesinti cezası verileceği hükme bağlanmıştır. Bu ceza, memurun brüt maaşından 1/30 ile 1/8 arasında kesinti yapılarak uygulanır.

Memurun hafta sonu şehir dışına çıkması yasak mı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “İkamet Yükümlülüğü” başlıklı Ek 20. maddesinin 6111 sayılı Kanunla yürürlükten kaldırılması nedeniyle, memurların hafta sonu tatili ve resmi tatillerde yetkili amirlerinden izin almadan görevden ayrılabilecekleri belirtilerek, hafta sonu ve resmi tatillerde…

Devlet memuru raporluyken şehir dışına çıkabilir mi?

Maddede; Memurun, görev yaptığı birimde izin verme yetkisine sahip birim amiri tarafından istirahat raporu hastalık iznine dönüştürülmedikçe il dışına çıkamayacağı hükme bağlanmıştır.

Rapor alınca şehir dışına çıkabilir mi?

Çalışanın iyi niyetli davranması ve sadakat borcunu ihlal etmemesi halinde kendisine istirahat raporu verilir – çalışanın raporunda “sürekli yatakta istirahat etmesi gerekir” veya “seyahat edemez” vb. ifadeler yer alır. Beyan yoksa kişinin bu süre içerisinde ikamet ettiği ilin sınırları içinde veya yurt dışına seyahat etmesini yasaklayan yasal düzenleme vardır.

Şehir dışına çıkma yasağı neden verilir?

Yurt dışına çıkış yasağı, tutuklama kararı yerine çıkarılan bir uygulama olduğundan, bu kararın ilgilinin söz konusu olayı işleyeceğine dair kuvvetli şüphe, kaçma, adaleti engelleme şüphesi gibi durumlara dayanması gerekmektedir.

Memurluktan çıkarma cezası hangi hallerde verilir?

Kamu hizmetinden çıkarılma, kamu hizmetini baltalayan veya kamu güvenliğini tehlikeye atan davranışlar, yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ve devlet sırlarını ifşa etme gibi ciddi suçlar için cezalandırılabilir. Bu ceza genellikle idari soruşturma ve disiplin komiteleri tarafından belirlenir ve uygulanır.

Memur hastaneye gittiği gün izinli sayılır mı?

Memurun, sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurması ve hastalığı bakımından muayene edilmesi veya muayene sonrası muayene ve tahlillerin yapılması süresince izinli sayılması, bu iznin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresiyle sınırlı olması gerekir.

Devlet memuru haftasonu yurtdışına çıkabilir mi?

Cevap: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda, memurların kanuni izinlerini kullanırken yurtdışına çıkmaları veya tatillerini yurtdışında geçirmeleri önünde bir engel bulunmamaktadır.

Memur resmi tatilde çalışırsa kaç gün izin verilir?

Öte yandan, Kanunun 178’inci maddesinin (a) bendi ile Yönergenin 18’inci maddesinin (d) bendinde; “Öğretmenler hariç olmak üzere, günlük çalışma saatleri dışında fazla mesai ücreti ödenmeden çalıştırılan memurlara 8 gün tatil hakkı tanınır.” hükmü yer almaktadır. Fazla mesai bir gün olarak kabul edilir.” hükmü yer almaktadır.

Memur 5 gün 5 gün izin alabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin (C) fıkrası 1- Devlet memurlarına, babalık, evlenme ve ölüm hariç olmak üzere, zorunlu sebeplerle, mazeretlerine bağlı olarak, 10 gün izin verilebilir. Öğretmenler hariç, ihtiyaç halinde ek 10 gün izin verilebilir.

Şehir dışı sevk kaç gün geçerli?

Yurt içi gönderilerinizde kargolama süresi 3 (üç) iş günü, şehir dışı gönderilerinizde ise 5 (beş) iş günüdür.

Memur 1 yıl içinde kaç gün heyet raporu alabilir?

(6) Bir hekimin bir takvim yılı içinde memurlara vereceği toplam rapor sayısı kırk günü geçemez. Bu süreyi aşan hastalık raporları Sağlık Otoritesi tarafından düzenlenir.

Rapor üzerine alınan araç şehir dışına çıkabilir mi?

Engellilik derecesi yüzde 90 ve üzeri olan ve ÖTV indirimi ile araç satın alan kişiler (araçta özel donanım olup olmadığına bakılmaksızın) satın aldıkları araçları kendi adlarına, kendileri, eşleri ve üçüncü dereceye kadar yakın akrabaları adına kullanabilirler. Yurt dışına veya şehir dışına seyahat etmede herhangi bir kısıtlama yoktur.

Memur raporluyken çalışabilir mi?

Sağlık kuruluşları tarafından verilen hastalık izni belgelerinin görevli tarafından kullanılabilmesi için, çalıştığı kurum tarafından izne dönüştürülmesi gerekir. İzin sonrasında alınan sağlık raporları görevli tarafından kullanılabilir.

Memur haftasonu çalıştırılabilir mi?

Ancak memurun haftalık çalışma saati 40 saat olup, cumartesi ve pazar günleri tatildir. Mevzuatta açık bir düzenleme olmamakla birlikte, yaygın uygulamada tatil döneminde kalan hafta sonu izni, memurun yıllık izin gün sayısına dâhil edilmektedir.

İdari izinliyken şehir dışına çıkabilir mi?

657 sayılı Kanun, memurların ikamet ettikleri veya çalıştıkları ilden ayrılmalarını yasaklayan bir hüküm içermemektedir. Hukuki açıdan, idari izinli memurlar izinleri sırasında izinsiz olarak ilden ayrılabilirler.

İşçi hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi?

Bu durumda işçinin hafta içinde çalıştığı saatlerle ara dinlenmelerinde çalıştığı sürelerin toplamı 45 saati aşarsa, aşan süre için fazla çalışma ücreti ödenmesi gerekir (SÜZEK, Sarper, İş Hukuku, s.836). Bu durum, işçinin ara dinlenmelerini işyeri içinde veya dışında serbestçe kullanabilmesine olanak sağlar.

Memur yurtdışına çıkarken izin almak zorunda mı?

1. Yeşil ve hizmet pasaportu (gri) taşıyan tüm memurlar, eşleri ve çocukları, bağlı bulundukları kurumdan yurt dışında görev yapmalarına izin veren muvafakatname almak zorundadırlar. Görev dışında yurt dışına çıkmak yasaktır.

Öğretmenler hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi?

Bir öğretmen idari izindeyken, ilden ayrılabilir. Örneğin, dini bayramlarda idari izin verilir ve görevliler izinsiz olarak ilden ayrılır. Dahası, bakanın imzaladığı ve bugün yayımlanan mektupta ilden ayrılma konusunda herhangi bir kısıtlama belirtilmemiştir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Zeytin Yağı Saça Nasıl Uygulanır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ofise Gelen Escort