İçeriğe geç

7326 Sayılı Yapılandırma Ne Zaman Bitiyor

SGK borcu yapılandırma 2024 ne zaman yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Dairesi Başkanlığı, Kurban Bayramı tatilinin 2024 yılı Haziran ayının üçüncü haftasına denk gelmesi nedeniyle mükelleflerin 2024/Nisan dönemine ilişkin SGK prim borcuna ilişkin KDV iade taleplerinin mahsup edilmesinde gecikmeler yaşanabileceğini bildirdi.

Yapılandırma kaç taksit ödenmezse iptal olur 2024?

Genellikle yeniden yapılandırma işlemi sırasında iki veya üç taksit üst üste ödenmediğinde yeniden yapılandırma bozulur. Ödeme yapılmaması durumunda yapılandırılmış vergi borcunun kaç taksitinin affedileceğini vergi dairesine veya vergi idaresi web sitesine sormanız önemlidir, çünkü bu yeniden yapılandırma yasaları ve yönetmelikleri çerçevesinde belirlenir.

GSS affı ne zaman yürürlüğe girecek 2024?

Bu düzenlemeyle, 1 Ocak 2024 tarihinden önce birikmiş GSS primi borçlarına af getiriliyor.

7326 SGK yapılandırma hangi dönemleri kapsıyor?

Borçlar, birinci taksitin ödendiği tarihe kadar (bu tarih dâhil) tahakkuk eden borçlar da dahil olmak üzere, bu tarih dâhil olmak üzere yetkili idareye başvurulması halinde 7326 sayılı Kanunun 7 nci maddesine göre yapılandırılır.

7440 yapılandırma 2024 ne zaman yapılacak?

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yeniden yapılandırılan borçların 10. taksit ödeme süresi 1 Nisan 2024 Pazartesi günü sona erecek.

2024 vergi affı çıktı mı?

Türkiye’deki vergi mükellefleri için harika bir haber duyuruldu. 2024’te yeni bir vergi affı yürürlüğe girecek. Vergi affı, geçmişte birikmiş vergi borçlarının belirli koşullar altında yeniden yapılandırılmasını ve ödenmesini amaçlayan bir uygulamadır.

Yapılandırma 2 taksit geç ödenirse ne olur?

5510 sayılı Kanunun 89. maddesinde; “Kurumun prim ve diğer alacakları zamanında ve eksiksiz ödenmezse, ödenmeyen kısım, sürenin dolduğu tarihten itibaren ilk üç ay içinde her ay için % 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılır.” hükmü yer almaktadır.

Yapılandırma süresi geçerse ne olur?

Gecikmiş yeniden yapılandırma borçlarına her zaman gecikme cezası eklenir. Ödemeniz gecikmişse, ödemenizi vergi dairesinde, etkileşimli vergi dairesinde veya e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.

SGK ödemesi taksitlendirilir mi?

1-31 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında İş Bankası ticari kredi kartınızla .tr veya bankacılık kanallarımız üzerinden 5.000 TL’den fazla, toplamda 1.000 TL’den fazla işlem gerçekleştirildi.

GSS prim borcu 2024 ne kadar?

Geliri brüt asgari ücretin üçte birinden fazla olanların ödemesi gereken genel sağlık sigortası katkı payı brüt asgari ücretin %3’üdür. Bu bölgedeki genel sağlık sigortalılarının Ocak 2024 ve sonrası için ödemesi gereken genel sağlık sigortası primi tutarı aylık 600,08 TL’dir.

GSS prim borcu siliniyor mu?

Yeni sistemde, gelir testine göre belirli bir gelir düzeyinin altında olanlar sağlık hizmeti için herhangi bir ücret ödemeyecek. Devlet, bu kişiler ve bakmakla yükümlü oldukları eşleri ve çocukları için tüm UHI primlerini karşılayacak. Bu kişilerin birikmiş borçları varsa, bunlar da silinecek.

Genel sağlık sigortası borçlarına af gelecek mi?

“Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunan vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Üniversite Hastanelerine bağlı sağlık tesislerinde sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.” 25 Aralık 2023

7326 uzadı mı?

7326 sayılı Kanun’un başvuru süresi 31 Ağustos’tan 30 Eylül’e, ilk taksit ödeme süresi ise Eylül’den Ekim sonuna kadar uzatıldı. Uzatma kararı 26 Ağustos’ta verilecek.

7326 sayılı yapılandırma ödemesi nasıl yapılır?

7326 Sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırılan borçların ilk iki taksitinin ödenmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar | Kpmg Vergi. Yeniden yapılandırılan borçlar; PTT şubeleri, vergi daireleri ve anlaşmalı bankalardan ödeme yapılabilir.

7326 matrah artırımı ne zaman son?

-Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin 31 Ağustos 2021 tarihine kadar verecekleri beyannamelerde matrahlarını artırmaları halinde vergi incelemelerinde ayrıca tarhiyat yapılmayacaktır.

SGK prim ödeme 2024 ne kadar?

Geliri brüt asgari ücretin üçte birinden fazla olanların ödemesi gereken genel sağlık sigortası katkı payı brüt asgari ücretin %3’üdür. Bu bölgedeki genel sağlık sigortalılarının Ocak 2024 ve sonrası için ödemesi gereken genel sağlık sigortası primi tutarı aylık 600,08 TL’dir.

SGK prim borcu taksitlendirilir mi?

Sosyal Güvenlik Kurumunun 100 Günlük Eylem Planı çalışmaları kapsamında yayımladığı 2018/39 sayılı Genelge ile, yükümlülüklerinin bir kısmını yerine getirmesine rağmen öngörülemeyen nedenlerle primlerini zamanında ödeyemeyen işverenlere, borçlarını en fazla 12 ay vadeli ve uygun koşullarla taksitlendirerek ödeme imkânı getirildi.

SGK bildirgesi son gün ne zaman 2024?

Tartışma. Nisan ayına ait stopaj ve prim hizmet beyannamesinin son günü 26 Mayıs 2024 Pazar gününe denk geldiğinden, en geç 27 Mayıs 2024 saat 23:59’a kadar beyannamenizi verebilirsiniz.

2024 sicil affı çıktı mı?

Milyonlarca insanı etkileyen bu güzel haber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geldi. Torba yasa tasarısında yer alan düzenlemeler hem borç ödeme kredilerini hem de rekor affı uyguluyor. Borçlu vatandaşlar, devlet destekli borç ödeme kredisiyle borçlarından kısa sürede kurtulma fırsatına kavuşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ofise Gelen Escort