Dergi isimleri nasıl yazılır örnek?
DİKKAT: Özel adaya gazete, dergi, resim vb. dahil değildir. Büyük harfle başlamayan kelimeler: Milliyet gazetesi, Türk Dili dergisi, Halı Dokuyan Kızlar resmi vb.
Dergah isimleri nasıl yazılır?
2. Arapça ve Farsçadan dilimize girmiş bazı kelimelerde, özel isimlerde bulunan g ve k ünsüzlerinden sonra gelen a ve u ünsüzleri üzerine yazılır: dergâh, Gâvur, Karargâh, Tezgâh, Yadigâr, Nigâr; iş, hikâye, kâfir, kâğıt, Hakkâri, Kâzım; gulgûn, merzengûş; esir, zikredilen, sükût, suskunluk vb.
Dergi büyük mü yazılır küçük mü?
“Yazma Rehberi’nde özel adaya dahil olmayan gazete, dergi, resim vb.”. Kelimeler büyük harfle başlamaz.” Kurala göre, sorudaki “gazete” kelimesi küçük harfle başlamalıdır.
Dergi adlarına gelen ekler nasıl yazılır?
Kitap, dergi, gazete ve sanat eseri (resim, heykel, müzik vb.) adlarındaki çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılır: Nutuk’ta, Kiralık Konak’ta, Resmi Gazete, Onuncu Yıl Marşı, Yunus Emre Hitabet Sanatı. , Uluslararası Atatürk Barış Ödülü.
TRT Çocuk Dergisi nasıl yazılır?
Türkçe yazım kurallarına göre dergi adları özel isim oldukları için büyük harflerle yazılır. Bu kuralı Türkçe Dili dergisinin yazımına uygularsak derginin adı olan “Türk Dili” büyük harflerle yazılır.
Genç Kalemler dergisi nasıl yazılır?
Genç Kalemler, 1910-1912 yılları arasında Selanik’te yayımlanan milliyetçi fikir dergisidir. 8 sayı çıkan “Hüsün ve Şiir” dergisi, 9. sayıdan itibaren ismi değiştirilerek “Genç Kalemler” adıyla yayımlanmaya başlamıştır.
Dergâh Yayınları Nasıl Yazılır?
Dergah Yayınları A.Ş.
Dergâh yerine ne kullanılır?
Dönemsel ve bazı farklılıklardan dolayı dergâh, zaviye, hankâh, ribât ve asitâne isimleri tekke yerine tercih edilmiştir. Ayrıca mensup olduğu tarikatı ifade etmek için de kullanılmıştır; meselâ Mevlevîhane, Rıfâî asitanesi, Kadirî tekkesi, Cerrâhî tekkesi gibi.
Taceddin Dergahı nasıl yazılır?
Ankara’da 17. yüzyılda Şeyh Tâceddinzâde Mustafa Efendi tarafından 19. yüzyılda yaptırılan, Mehmed Akif Ersoy’un milli marşını yazdığı derviş kulübesi.
Türk Kültürü Dergisi nasıl yazılır?
Kitap, dergi, gazete ve sanat eserlerinde (resim, heykel, müzik) her sözcük büyük harfle başlar: Nutuk, Safahat, Bizim Gök Kubbe, Anadolu Notları, Sinekli Bakkal; Türk dili, Türk kültürü, varoluş; Resmi Gazete, Hürriyet, Milliyet, Türkiye, Yeni Yüzyıl, Yeni Asır; Saraydan Kaçırma, Onuncu Yıl Marşı.
Dergi sayısı nasıl yazılır?
Derginin cilt ve sayı numarası varsa “Dergi Adı Cilt No/Sayı No (Yıl): Sayfa Numarası” şeklinde gösterilecektir: Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 20/1 (Haziran 2016): 44 vb. Derginin sadece sayı numarası varsa “Dergi Adı Sayı No (Yıl): Sayfa” şeklinde gösterilecektir: Ulum Dergisi 3 (Bahar 2016): 44-45 vb.
Kitap dergi gazete ve sanat eserlerinin adları nasıl yazılır?
Kurum, kuruluş, kurul, merkez, bakanlık, üniversite, fakülte, bölüm, hukuk, tüzük, yönetmelik ve yetki kelimeleri orijinallerine atıfta bulunurken büyük harfle başlar. Kitap, dergi, gazete ve sanat eserlerindeki (resim, heykel, kompozisyon vb.) her kelime büyük harfle başlar.
Dergi isimleri nasıl yazılır TDK?
Dergi adı tam ve italik olarak yazılır, her kelimenin ilk harfi büyük yazılır. Cilt, sayı ve sayfa kısaltmaları verilmelidir. Metinde parantez içindeki referanslar için makale başlığı kısaltılır ve (“Studienfunde”, 1982) olarak gösterilir.
Özel isimden sonra gelen dergi nasıl yazılır?
Yer adlarında kullanıldığında ve özel isimden sonra geldiğinde yanına yazılır. Milliyet Gazetesi Özel isimde olmayan “gazete, dergi” gibi kelimeler küçük harfle başlar.
Özel adlara gelen iyelik ekleri nasıl yazılır?
Özel adlara eklenen iyelik, hal ve belirtme ekleri kesme işaretleriyle ayrılır: Milli Mücadele, Atatürk, Türkiyemiz, Fatih Sultan Mehmet, Muhibbi, Gül Baba, Sultan Ana’s, Mehmet Emin Yurdakul’ von, Kâzım Karabekir, Yunus Emre, von Ziya Gökalp, Refik Halit Karay, Ahmet Cevat Emre, Namık…
Dergi makale isimleri nasıl yazılır?
Metin içi atıflarda makale başlığı, bölüm başlığı veya web sayfası adı çift tırnak işareti içinde, dergi, kitap, broşür veya raporun adı ise italik olarak yazılır.
Tablo dergi adları nasıl yazılır?
Kitap, dergi, gazete ve sanat eserlerinde (resim, heykel, kompozisyon vb.) her kelime büyük harfle başlar. Ulusal, resmi ve dini bayramların, anma ve festival günlerinin adları büyük harfle başlar. Kongre, bilgilendirme festivali, çalıştay, açık oturum gibi toplantı adlarında her kelimenin ilk harfi büyük yazılır.
Ayşe hocam nasıl yazılır TDK?
Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, gerçek bir akrabaya atıfta bulunmasa bile küçük yazılmalıdır.
Dergi için yazı nasıl yazılır?
Yazı tipi Times (Times New Roman) olmalı ve metin 11 punto satır aralığına sahip olmalıdır. Paragrafların başında Tab tuşu kullanılmamalı ve paragraflar arasında Enter tuşu kullanılmamalıdır. Kelimeler, noktalar ve virgüller arasında bir harf boşluk olmalıdır.